GreekEnglish (UK)

Συμβουλές για την αγορά HID Xenon.


 

Σκέπτεστε να εγκαταστήσετε ένα κιτ HID φώτα xenon στο αυτοκίνητο, τη μοτοσικλέτα ή το φορτηγό σας; Αν ναι, έχετε κατά νου τα ακόλουθα σημεία, πριν αγοράσετε.

 • Βεβαιωθείτε ότι το κιτ που πρόκειται να προμηθευτείτε, είναι συμβατό με το όχημα σας. Θα πρέπει να ελέγξετε τον τύπο λαμπτήρα που χρησιμοποιείται για το συγκεκριμένο φωτιστικό σώμα του οχήματος σας (π.χ. Η7, Η4 κλπ). Προσδιορίστε αν χρειάζεστε να αλλάξετε την χαμηλή σκάλα, την υψηλή ή και τις δύο σκάλες.
 • Εάν σχεδιάζετε να το τοποθετήσετε μόνοι σας, βεβαιωθείτε ότι το κιτ xenon, παρέχει όλα τα εξαρτήματα που χρειάζονται για να το εγκαταστήσετε.
 • Να είστε βέβαιοι, ότι το κιτ καλύπτεται από αξιόπιστη εγγύηση.
 • Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία και τιμές που ξεκινούν από 30€. Απλά να θυμάστε, το φθηνό κιτ είναι φθηνό κιτ.

Εάν κινήστε με γνώμονα μόνο την χαμηλότερη τιμή, δεν χρειάζεται να διαβάσετε πιο κάτω.


Στην περίπτωση που θέλετε να επενδύσετε κάποια χρήματα επιπλέον, κάνοντας μία ποιοτική αγορά και να αναβαθμίσετε αξιόπιστα το όχημα σας, πρέπει να προσέξετε και τα ακόλουθα.

 • Αναζητήστε ένα αξιόπιστο κατά προτίμηση φυσικό κατάστημα. Να μπορείτε να έχετε άμεση επαφή και ο πωλητής ή ο τεχνικός με τον οποίο θα μιλήσετε, να έχει τη δυνατότητα να απαντήσει άμεσα σε όλες σας τις ερωτήσεις και να σας λύσει όλες τις απορίες. Πριν παραγγείλετε, βεβαιωθείτε ότι είναι μια αξιόπιστη επιχείρηση, με επαγγελματικά σχεδιασμένη ιστοσελίδα, λογικές τιμές και καλές κριτικές πελατών. Να διαθέτει το απαραίτητο απόθεμα και να σας παρέχει εγγύηση αντικατάστασης σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος. Επίσης να υπάρχει υποστήριξη και μετά την αγορά, καθώς και απόθεμα ανταλλακτικών.
 • Δεν θέλετε να πληρώσετε περισσότερα απ’ αυτό που θα πάρετε. Συγκρίνετε και υπολογίστε τη σχέση ποιότητας - τιμής. Μια λογική τιμή, είναι 50€ έως 100€ για ένα κιτ μοτοσικλέτας και 100€ έως 200€ για ένα κιτ αυτοκινήτου.
 • Αναζητήστε κατά το δυνατόν, την πιο σύγχρονη τεχνολογία. Τα συστήματα HID εξελίσσονται γρήγορα και ορισμένες εταιρείες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν προϊόντα παλιάς τεχνολογίας.
 • Προσοχή στα πλαστά προϊόντα. Κανείς μας δεν θέλει να διαπιστώσει εκ των υστέρων ότι έπεσε θύμα εξαπάτησης.
 • Εάν αποφασίσετε να κάνετε μόνοι σας την εγκατάσταση, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να ελέγξετε το αποτέλεσμα, διότι από λανθασμένες παρεμβάσεις, ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα, που ίσως να είναι δύσκολο να επιλυθούν μετ' έπειτα, ακόμη και από εξειδικευμένο τεχνικό.
 • Στην περίπτωση που προτιμάτε η εγκατάσταση να γίνει απ’ το μέρος του πωλητή, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει η κατάλληλη τεχνογνωσία, οργανωμένο τμήμα εγκατάστασης, κατάλληλα εργαλεία και όργανα και ότι θα σεβαστεί το όχημα σας. Μην παραπλανηθείτε με λόγια του τύπου “δωρεάν εγκατάσταση”, γιατί σίγουρα θα συμπεριλαμβάνεται στην τιμή της αγοράς. Δώστε στον τεχνικό που θα κάνει την εγκατάσταση τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται για να γίνει σωστή τοποθέτηση. Πολλοί ισχυρίζονται ότι ένα σετ Xenon τοποθετείται μέσα σε 10 λεπτά της ώρας. Σ’ ένα τέτοιο χρονικό διάστημα, μόνο κακοτεχνία μπορείς να κάνεις! Άλλωστε δεν τοποθετούμε ένα σύστημα μόνο για δοκιμή, αλλά για να μείνει εγκατεστημένο στο όχημα μας για μεγάλο διάστημα χωρίς να μας δημιουργήσει προβλήματα.
 • Εάν πρόκειται για μοτοσικλέτα, εκεί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην ενοχλεί τη λειτουργικότητα της, ιδίως το σύστημα διεύθυνσης και το κυριότερο να μη θέσει σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα.

Προσοχή. Είναι προτιμότερο να μην προβείτε σε καμία μετατροπή, από το να τοποθετήσετε ένα φθηνό σετ αμφιβόλου ποιότητας, που θα δημιουργήσει προβλήματα στο όχημά σας και θα θέσει σε κίνδυνο εσάς και τους άλλους συμμετέχοντες στο δρόμο.


Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές να σας φανούν χρήσιμες και σας ευχόμαστε την καλύτερη επιλογή στην αγορά σας!

Fotologic ®


Διαβάστε επίσης: AC vs DC Ballast


 Για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2107793900

       
R1200GS K1300S K1300S K1200R
       
CAN-BUS

 

Με την πάροδο του χρόνου, οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνεχώς βελτιώνουν την τεχνολογία των αυτοκινήτων, ενσωματώνοντας ηλεκτρονικά συστήματα με σκοπό την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών. Φυσικό επακόλουθο η αύξηση του όγκου των καλωδίων που είναι απαραίτητα για τη διασύνδεση των διαφόρων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

  

Το σύστημα CAN BUS (Controller Area Network) δίαυλος, είναι ένα σειριακό πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ των υποσυστημάτων του αυτοκινήτου και του κεντρικού επεξεργαστή (CPU).

Με τη χρήση του συστήματος Can-Bus, μειώνεται δραματικά η ποσότητα των καλωδίων, με αποτέλεσμα την απλούστευση της εγκατάστασης και την ταχεία διάγνωση βλαβών, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Με αυτό τον τρόπο η επικοινωνία επιτυγχάνεται σειριακά με ένα και μόνο ζεύγος καλωδίων.

 


Can-Bus

Τα φωτιστικά σώματα του αυτοκινήτου, είναι κι αυτά συσκευές οι οποίες είναι συνδεδεμένες με το σύστημα, για τον έλεγχο της καλής λειτουργίας τους.

Τα πρώτα συστήματα Can Bus ήταν αμιγώς ψηφιακά (δηλαδή αναγνώριζαν ‘’ναι’’ ή ‘’όχι’’ 1 ή 0). Με την εξέλιξη τους προστέθηκαν αναλογικές είσοδοι για να μπορούν να συλλέγουν περισσότερα δεδομένα.

Τι σημαίνει αυτό για τα φώτα; Τα πρώτης γενιάς Can Bus, αναγνώριζαν εάν η λάμπα μας είναι καλή ή είναι καμένη και μας ενημέρωναν με την ανάλογη ένδειξη στο καντράν. Με την χρήση αναλογικής εισόδου γίνεται αναγνώριση και της διαφοράς του Wattage.

Έτσι λοιπόν όταν εμείς προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε μία λάμπα διαφορετικού wattage, (μεγαλύτερου ή μικρότερου) εμφανίζεται η ένδειξη λάθους και σε πολλές περιπτώσεις διακόπτεται η λειτουργία τους. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τα συστήματα HID λόγω του ότι συνήθως είναι λιγότερα Watt απ’ ότι η κοινή λάμπα.

Πολλοί κατασκευαστές διαθέτουν συστήματα HID συμβατά με Can Bus. Τι παραπάνω έχουν αυτά τα συστήματα; Τα περισσότερα, απλά μία αντίσταση (dummy load) εσωτερικά, για να ‘’ξεγελούν’’ τον εγκέφαλο αυξάνοντας την κατανάλωση. Αυτό είναι που θέλουμε εμείς; Φυσικά ΟΧΙ, γιατί ένας από τους λόγους που τοποθετούμε φώτα HID Xenon είναι και η μειωμένη τους κατανάλωση.

Μόνο μερικά, καλής ποιότητας, έχουν ηλεκτρονική διάταξη, γι’ αυτό το σκοπό, χωρίς να αυξάνουν την κατανάλωση.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι με ένα σύστημα HID 50W θα λυνόταν το ‘’πρόβλημα’’ έτσι απλά.

Τα συστήματα HID, καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα κατά την εκκίνηση τους και σε διάστημα μερικών δευτερολέπτων μειώνεται. Οπότε σ’ αυτή την περίπτωση θα διαγνωστεί επίσης σφάλμα (εξαρτάται από το software του κάθε αυτοκινήτου).

Όταν τοποθετούνται φώτα xenon σε ένα αυτοκίνητο με Can Bus, από το εργοστάσιο, προγραμματίζεται μία παράμετρος στον εγκέφαλο, ώστε να τα αναγνωρίζει σωστά. Αυτό μπορεί να γίνει και εκ των υστέρων όταν τοποθετήσουμε φώτα after market. Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις αυτή η ενέργεια, καταργεί την χειροκίνητη ρύθμιση του ύψους της δέσμης.

Τα συστήματα μας διαθέτουν ψηφιακό κύκλωμα απόλυτα συμβατό με Can-Bus για άψογη λειτουργία, διατηρώντας το πλεονέκτημα της χαμηλότερης κατανάλωσης ρεύματος.

 

Η τεχνολογία Can Bus, ξεκίνησε από την Bosch η οποία κατέχει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και οι υπόλοιποι κατασκευαστές συστημάτων Can Bus καταβάλουν τέλη αδείας προς την Bosch.


Fotologic ®

Στις μοτοσικλέτες και τα αυτοκίνητα που είναι εφοδιασμένα με σύστημα Can-Bus, η αντικατάσταση των λυχνιών πυράκτωσης με Led, απαιτεί μία επιπλέον μικρή διαδικασία, για να τα αναγνωρίσει σωστά ο εγκέφαλος.

Λόγω της πολύ μικρής κατανάλωσης σε ρεύμα που έχουν τα Led, το σύστημα Can-Bus τα αναγνωρίζει ως καμένη λάμπα και δίνει εντολή να ανάψει η σχετική ένδειξη στο καντράν του οχήματος.

Η διαδικασία που χρειάζεται, είναι η προσθήκη μίας αντίστασης παράλληλα στο κύκλωμα της λάμπας ούτως ώστε να παρακάμψουμε αυτή τη λειτουργία.

Στην αγορά υπάρχουν Led με ενσωματωμένη την αντίσταση, όμως λόγω του περιορισμένου χώρου είναι πολύ μικρή σε wattage, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται από υπερθέρμανση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Συνεπώς αυτή η λύση αποδείχθηκε ανεπιτυχής.

Για να έχουμε λοιπόν σωστό αποτέλεσμα χωρίς επιπλοκές, χρησιμοποιούμε μία αντίσταση μεγαλύτερου wattage εξωτερικά, την οποία συνδέουμε παράλληλα στην τροφοδοσία του Led. Ο τρόπος υποδεικνύεται στο πιο κάτω σχήμα.

 

Can-bus Led

 

Παρόλο αυτά μειώνεται η κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με την λάμπα πυράκτωσης.


Για παράδειγμα, μία λάμπα πυράκτωσης 5W για τα φώτα θέσεως ενός αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας καταναλώνει ρεύμα περίπου 700mA. Η αντίσταση έχει κατανάλωση περίπου 180mA συν την κατανάλωση που θα έχει το Led επαρκεί ώστε να έχουμε σωστή λειτουργία του συστήματος Can-Bus.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΦΩΤΩΝ
 

Ελάτε σ’ εμάς, για έναν πλήρη έλεγχο και ρύθμιση των φώτων του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας σας, με σύγχρονα μηχανήματα, εντελώς δωρεάν, χωρίς καμία υποχρέωση από μέρους σας!

Ο έλεγχος και η σωστή ρύθμιση των φώτων ενός οχήματος αποτελεί θεμελιώδη σημασία για ασφαλή μετακίνηση.
Η σωστή λειτουργία των φωτιστικών σωμάτων του οχήματος, εξασφαλίζει καλή ορατότητα για τον οδηγό και καθορίζει τη θέση μας στο δρόμο.
Η ορθή τους σκόπευση, μας παρέχει ιδανικό οπτικό πεδίο, χωρίς να παρενοχλούνται τα υπόλοιπα οχήματα!

Η εργασία αποτελείται από τους πιο κάτω τομείς:
 1. Έλεγχος σκόπευσης σε σχέση με τον κάθετο, καθώς και οριζόντιο άξονα, βάσει των προδιαγραφών του κατασκευαστή και ρύθμιση εάν κριθεί απαραίτητο.
 2. Μέτρηση έντασης φωτισμού, με ψηφιακό μετρητή φωτεινότητας (Lux meter).
 3. Οπτικός έλεγχος της κατάστασης των φωτιστικών σωμάτων.
 4. Μέτρηση εκπεμπόμενης υπεριώδους ακτινοβολίας με ψηφιακό μετρητή (UV meter).
 5. Μέτρηση θερμοκρασίας φωτιστικού σώματος.
 6. Έλεγχος χρωματικής απόκλισης.

Καλέστε μας για ραντεβού και απολαύστε ξεκούραστη και ασφαλή νυχτερινή οδήγηση!
 
 BMW motorcycles Led

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΦΩΤΩΝ